Over mij

.

Ik ben Angelina Schmitt, geboren 25 augustus 1962. 

De drie-jarige opleiding Hypno-psychotherapie heb ik met succes afgerond. Tijdens en na deze studie volg ik regelmatig bijscholingen zoals bijvoorbeeld “werken met metaforen”, NLP, EMDR, behandeling van PDS en directe Hypnose. 

Ik ben als Registertherapeut aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH). Dit betekent een bepaalde vorm kwaliteitsborging. Hierdoor komt de behandeling bij veel zorgverzekeraars in aanmerking voor vergoeding (zie praktische informatie). Het lidmaatschap van de NBVH betekent dat ik voldoe aan allerlei kwaliteitseisen, onder andere met betrekking tot nascholing, bijscholing, intervisie en supervisie. 

Daarnaast sta ik ingeschreven bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). De RBCZ is een organisatie die beroepsbeoefenaren in de complementaire zorg certificeert en registreert.  Alleen therapeuten op Hbo-niveau en artsen binnen de complementaire zorg worden geregistreerd in het openbare register van RBCZ. Zij mogen de beschermde titel voeren Registertherapeut BCZ®. 


Sinds 2009 heb ik een praktijk in Noord Holland en sinds 2010 ook in Zeeland. Ik bied een kortdurende en oplossingsgerichte therapiebegeleiding bij allerlei klachten van zowel psychische als lichamelijke aard. 


Tijdens mijn universitaire opleiding Master of Facility Management in 2004 werd de interesse gewekt voor de menselijke psyche. Na het afstuderen bleef ik zoeken naar informatie over de menselijke geest. In mijn baan als manager had ik naast het leidinggeven veel te maken met gedragspatronen. Het meest boeiende vond ik de relatie tussen gedragspatronen, denkwereld en gezondheid, en de wijze om patronen daarin te doorbreken. Ik besloot in 2005 iets met deze nieuwsgierigheid te doen en ben op zoek gegaan naar een praktische opleiding. Toen ben ik begonnen met de drie-jarige opleiding Hypno- psychotherapie bij BGL te Hoofddorp die ik succesvol heb afgerond.

Mijn visie is dat je je eigen toekomst vanuit je innerlijke kracht zelf kunt creëren.
"The best way to predict your future is to create it yourself"